dobrovolný svazek obcí

Již čtvrtou sezónu vypravuje spolek Kolej-klub, z.s. turistické vlaky z Turnova přes Libuň do Lomnice nad Popelkou. Oblast kolem vrcholu Tábor je turisticky velmi atraktivní a nabízí mnoho možností pro turistické nebo cyklovýlety. Letošní ročník bude navíc ozvláštněn nasazením zajímavých vozidel, která pojedou 1. a 29. července a 2. září. 

Přejeme Vám šťastnou cestu a podařený výlet!

lomnice_nad_popelkou

Na vlaky je tradičně nasazovaný motorový vůz M152.0604 z roku 1983. Máme  v plánu turistické vlaky ozvláštnit i nasazením jiných vozidel. 1. července a 2. září to bude motorový vůz M131.1081 z roku 1948. 29. července pak pojede vůz M240.0056 z roku 1964.

Na výlet k Táboru! Zastávky našeho vlaku jsou ideálními startovními body pro výlet na horu Tábor, zříceninu hradu Kumburk, Alainovu věž nebo k pramenu Cidliny.
Kolem zasávky Kyje u Jičína prochází Zlatá stezska Českého ráje, která vás dovede do Jičína, na Kozákov nebo do Turnova. V Lomnici nad Popelkou je k dispozici naučná stezka městem nebo rozhledna na skokanském můstku v lyžařském areálu v Popelkách.