dobrovolný svazek obcí

Trvalo celé dva roky, než jsme mohli znovu uskutečnit již tradiční venkovní akci ,,Děti vítají jaro“, ale v roce 2022 se konečně zadařilo. S dětmi jsme se tentokrát sešli v Železnici za školou na sportovním hřišti ve čtvrtek 19. května 2022 a strávili jsme zde příjemně slunečné sportovně-poznávací dopoledne.

Plánování akce bylo zahájeno již během dubna, kdy jsme tradičně oslovily všechny mateřské školky v mikroregionu a přihlásilo se nám více než tři sta dětí od tří do šesti let. Mikroregion Tábor následně zajistil všem školkám autobusovou dopravu do Železnice a zpět.

Po svém příjezdu do Železnice se děti nadšeně vrhly do plnění celkem 13 disciplín. Malí sportovci např. hádali nejrůznější předměty, lovili papírové rybičky, probíhali slalom s vajíčkem na lžíci nebo zkoušeli balanc na malých chůdách. Po splnění všech úkolů byl všem dětem předán pamětní list, pitíčko a sušenka.

Věříme, že se všem dětem poznávací dopoledne líbilo. V příštím roce bude akce opět připravena pro děti, ale tentokrát pro ty už trošku starší z 1. – 3. ročníků všech základních škol našeho mikroregionu.